Učenici bez prevoza, firmi “Krajnović” ne odgovaraju uslovi

58

Autoprevoznička firma „Krajnović“ nagovijestila je nadležnima u Vladi distrikta da ne želi produžiti ugovor o prevozu učenika brčanskih osnovnih i srednjih škola za 2016. godinu, potvrdio je danas za Radio Brčko Niko Stoparić, šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta.

Imamo situaciju da izabrani prevoznik po Okvirnom sporazumu iz 2014. godine firma „Krajnović“ ne želi da potpiše ugovor pod ovim uslovima, kaže Stoparić.

Na pitanje koji su to zahtjevi koje iz firme „Krajnović“ postavljaju pred Vladu distrikta Stoparić kaže da oni jednostavne ne žele da potpišu sporazum.

„Smatraju da pri ovom prevozu nemaju ekonomsku opravdanost i traže da se poveća cijena“, istakao je Stoparić.

Prema njegovim riječima Okvirni sporazum potpisan je za 2014, 2015, 2016. godinu i on predviđa okvirne iznose za navedene godine u okviru kojih se u Odjeljenju i mogu kretati.

„Odjeljenje ne smije mijenjati odredbe sporazuma i mi nastojima da kroz ove pregovore zaštitimo javni interes, javna sredstva i interes Brčko distrikta, rekao je Stoparić

Sobzirom na novonastale okolnosti u rješavanje ovog pitanja uključeno je Pravobranilaštvo, Kancelarija za reviziju, Kancelarija gradonačelnika, Odjeljenje za javne poslove i Odjeljenje za stručne i administrativne poslove.

Nadležni iz firmr „Krajnović“su nam u telefonskom razgovoru rekli da su pregovori u toku i da oni nisu odustali od prevoza učenika. O tome koji su njihovi zahtjevi nisu željeli govoriti.

Godišlji iznos koji je isplaćivan firmi „Krajnović“ na ime prevoza učenika, proteklih godina, kretao se od dva miliona i 250 hiljada maraka do dva miliona i 480 hiljada maraka.

Kako sada stvari stoje, prevoz za učenike brčanskih osnovnih i srednjih škola, na početku drugog polugodišta ove školske godine, za sada je upitan.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime