Učenici Treće osnovne škole dobili novu fiskulturnu salu

129

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović danas su svečano otvorili novu fiskulturnu salu u Trećoj osnovnoj školi u Brčkom, u kojoj će nastavu iz tjelesnog odgoja pohađati nešto više od 300 učenika ove škole.

„Predajom na upotrebu ovog objekta osigurali smo da se nastavni proces odvija neometano na ljepšem i adekvatnijem mjestu za nastavnike i učenike.
U dokumentu okvirnog budžeta za naredne tri godine predvidjeli smo značajna sredstva za obrazovanje, odnosno za nastavak rekonstrukcije i, tamo gdje je neophodno, izgradnju školskih objekata. U mandatu ove Vlade riješen je problem prevoza učenika, u toku je angažovanje nastavnog kadra, a stvaraju se i drugi preduslovi za neometano odvijanje nastave“, istakao je gradonačelnik Siniša Milić.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović naglasio je da je ovaj školski objekat otvoren 1961. godine i iskazao zadovoljstvo što je danas ova škola, nakon 56 godina, dobila novu fiskulturnu salu koja ispunjava sve pedagoške standarde i koja će zadovoljiti potrebe učenika.

On je najavio skoru realizaciju projekta zamjene krova na ovoj školi, za čije je namjene izdvojeno 110.000 KM iz gradskog budžeta, kao i zamjenu podova čime bi škola bila kompletno opremljena.

Direktor Treće osnovne škole Kojo Simić rekao je da je danas radostan dan za sve nastavno osoblje i učenike škole, te da ga raduje što će nastava tjelesnog odgoja moći da se odvija neometano.

Vrijednost projekta izgradnje fiskulturne sale je 750.000 KM, a vrijednost dodatne opreme je 20.000 KM.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime