Učenici ugostiteljske struke u Ekonomskoj školi konačno imaju praktičnu nastavu

49

Od početka školske 2019/2020. godine dio praktične nastave za učenike ugostiteljske struke (kuvar, konobar, ugostiteljsko-kulinarski tehničar) realizuje se u školi.

„Školska kuhinja i školski restoran sa pomoćnim prostorijama nalaze se u sastavu aneksa koji je za ove namjene izgrađen prije nekoliko godina, a zauzimaju prostor od oko 700 metara kvadratnih.
Prostor je postepeno opreman proteklih godina i sada ima dobre uslove za realizaciju praktične nastave. Ove godine obezbijeđene su i potrebne namirnice tako da se časovi praktične nastave svakodnevno realizuju u školi“, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

U saradnji sa Vijećem učenika, u susret Međunarodnom danu ljudske solidarnosti koji se obilježava 20. decembra, organizovana je humanitarna akcija. Od srijede 27. do danas 29. 11. 2019. godine učenici su pripremali i darovali kolačiće kao zahvalnost za novčani prilog, kojim će se pomoći učenicima u stanju socijalne potrebe.

„Prikupljenim prilozima učenici žele da iskažu svoju solidarnost i uljepšaju praznike svojim vršnjacima“, kažu u školi uz zahvalnost svima koji su se odazvali akciji.

Učenici smjera kuvar učestvovali su i na nedavno održanom brčanskom Sajmu privrede. Na sajmu su predstavljeni i učenički projekti izrade magičnih abažura i kreativnih lutkica. Ovi projekti se realizuju kao samoodržive poslovne ideje, za koje su početna sredstva dobijena kao nagrada od Kulturkontakta Austrija.