Udruženje „Beba više“ iz Brčkog zvanično dio „Fertility Europe“

128

Brčansko udruženje „Beba više“, zahvaljujući naporima osnivača ove značajne organizacija za borbu protiv steriliteta u BiH, jednoglasno i zvanično postalo je ravnopravni član evropske krovne organizacije za borbu protiv steriliteta „Fertility Europe“.

„Ova odluka donešena je na ESHRE congresu koji je ove godine održan u Beču. Status kandidata dobili smo prošle godine na kongresu koji je održan u Barseloni. Pratili smo uputstva i savjete naših kolega iz Evrope, te ove godine postali ravnopravni član, što je zaista velika čast za nas“, rekla je Milijana Simić, koordinator udruženja „Beba više“ i predstavnik Udruženja u organizaciji „Fertility Europe“.

Na ESHRE kongresu, Milijana je održala dvije prezentacije o radu same organizacije, koja je osnovana 2013. godine, kao i o projektu „Šta ako sam šesti“ čiju je implementaciju podržala i Vlada Brčko distrikta BiH i koja je bila izuzetno zapažena.

„Ovo članstvo za nas je velika čast i odgovornost. Za to smo radili u proteklom periodu i hvala našim evropskim kolegama na ukazanom povjerenju. Ujedno, moram da istaknem da su nam sve vrijeme veliku podršku pružale kolege i saborci iz zagrebačkog udruženja „Roda“ i iz udruženja „Šansa za roditeljstvo“ iz Beograda“ istakla je Milijana Simić.

Milijana Simić i Željko Lazarević predstavljali su organizaciju „Beba više“ na ovogodišnjoj skupštini organizacije Fertility Europe u Beču.

„Sve ovo je rezultat rada zaista velikog broja ljudi koji nas podržavaju. Mogu slobodno reći da je ovo uspjeh, kako za „Beba više“, tako i za  Brčko distrikt BiH, te cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ponosan sam što su naše kolege iz Evrope prepoznale naš trud i rad i dali nam priliku da i prije ulaska naše države u Evropsku Uniju mi postanemo dio  ove velike i značajne evropske organizacije, što će nam pomoći da nastavimo dalje djelovati u smjeru podrške svim ljudima koji nastoje postati roditelji“, kaže Željko Lazarević, predsjednik Udruženja.

Iz „Beba više“ zahvaljuju se svojim članovima, sugrađanima i donatorima, bez čije podrške ni rad udruženja ne bi bio ovako uspješan.