Udruženje “Beba više” pokreće školu za trudnice

94

Udruženje “Beba više” uskoro će u Brčkom da pokrene Školu za trudnice “Beba više”. Školu će da vodi Ana Tikveša, diplomirana medicinska sestra i licencirani edukator za psiho-fizičku pripremu trudnica. Ana već treću godinu za redom vodi školu “Mama M” u Bijeljini, a zahvaljući sponzorima koji podržavaju rad udruženja i ovu ideju, škola za trudnice “Beba više” u Brčkom biće besplatna.

“Buduće majke će imati priliku da nauče kako da se najbolje pripreme za porođaj i kako da bez straha odu na porođaj. One će u školi biti pripremljene i za prve korake materinstva, naučiće kako da doje, kao i šta da rade kad se pojave problemi zbog dojenja. U školi je predviđena i obuka za buduće tate, koji će saznati kako da pomognu svojim suprugama i kako da njeguju novog člana porodice. Cilj nam je da se uz pomoć pruženog znanja i vještina, roditelji oslobode nesigurnosti i straha“, kaže Ana Tikveša.

Priprema trudnica podrazumijeva kondicionu pripremu, vježbe relaksacije, vježbe disanja i teorijski dio, kroz koji će polaznici da se informišu o trudnoći, porođaju, dojenju, razvoju i njezi bebe.

“Ovakva priprema trudnica preporučuje se od 24. pa sve do 39. nedjelje trudnoće. U našoj školici radionice će se održavati dva puta sedmično. Za žene koje su u devetom mjesecu trudnoće, preporučuje se obuka tri puta sedmično jer se tada uvode vježbe napinjanja, odnosno vježbe koje su bitne za sam porođaj. U okviru radionice, na svakih petnaest dana, organizovaće se i predavanja u saradnji sa ginekologom, pedijatrom, neonatologom”, navodi Ana.

Prvi čas za polaznic eškole planiran je u drugoj polovini marta. Za sve informacije i prijave posjetite FB stranicu www.facebook.com/bebavise/ ili kontaktirajte udruženje putem telefona 065/303-483 u periodu od 10:00 do 14:00 časova svakim radnim danom.