Uskoro isplata 908.000 KM za 124 MZ, NVO i UG

143

Vlada Brčko distrikta BiH je na današnjoj vanrednoj sjednici usvojila Odluku o odobravanju programa za sufinasiranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH za 2019. godinu kao i Program utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana (četvrti dio).

Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, rekao je da su u prvoj usvojenoj odluci u program koji podržavaju međunarodne institucije i donatori, uključene dvije mjesne zajednice iz Distrikta – Eš naselje i Ilićka.

„Brčko distrikt BiH učestvuje u sufinasiranju 30% dok su ostali dio sredstava obezbijedili donatori – Vlade Švedske i Švajcarske putem UNDP-a, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija. Ukupna sredstva u ovom programu su oko 20 hiljada maraka. U mjesnoj zajednici Eš radiće se rekonstrukcija i opremanje terena za male sportove, a u MZ Ilićka biće postavljena vještačka trava kod objekta mjesne zajednice. Kada je riječ o drugoj usvojenoj tačci, tu su uključene 124 mjesne zajednice, nevladine organizacije i udruženja građana s iznosom od 980 hiljada maraka i očekuje se da će se u narednih sedam do deset dana biti potpuna realizacija ovog programa, odnosno potpisivanje ugovora“, rekao je Blažić.