Uskoro javni poziv za pomoć privrednim subjektima oštećenim zbog privremene zabrane rada

38

Vlada Brčko distrikta BiH je na današnjoj sjednici usvojila Program mjera za pomoć privrednim subjektima u Brčko distriktu BiH koji su obuhvaćeni zabranom rada zbog pandemije COVID-19.

„Ovaj program se odnosi na finansijsku pomoć preduzećima, preduzetnicima i poslovnim jedinicama kojima je naredbom Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH rad zabranjen od 22. novembra 2020. godine kada je od 22.00 časa na snagu stupio policijski čas na području Distrikta. Poslodavci koji su obuhvaćeni ovim programom su hoteli i sličan smještaj, ostali smještaj, gradski i prigradski kopneni prevoz putnika, ostali kopneni prevoz putnika (d.n), djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, djelatnosti pripreme i usluživanja pića, djelatnosti kockanja i klađenja i fitnes centri,“ saopšteno je iz Vlade Distrikta.

Korisnici ovog programa, koji ispunjavaju uslove i kriterijume, imaće pravo na nadoknadu bruto plata u visini isplaćenih bruto plata u oktobru 2020. godine.

Visina sredstava za subvenciju nadoknade isplaćene bruto plate u periodu zabrane utvrdiće se na osnovu zaprimljenih zahtjeva po javnom pozivu, po ovom programu, srazmjerno broju dana trajanja zabrane rada.

Iz Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH saopštili su da korisnici ovog programa uskoro mogu da očekuju i objavljivanje javnog poziva.