Uspjeh Mambovih plesača od Španije do Turske

29

Protekli vikend je za članove Plesnog kluba „Mambo Brčko“ bio izuzetno zahtjevan, ali uspješan. Vodeći plesni parovi ovog brčanskog sportskog kluba učestvovali su na dva takmičenja na različitim krajevima Evrope.

U španskom gradu Bilbao plesni par Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus osvojio je drugo mjesto u konkurenciji 40 sportsko – plesnih parova iz 25 država svijeta na WDSF International Open Bilbao.

Njihove klupske kolege, mladi par Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić, takmičili su se u Turskoj, u gradu Adana, na WDSF International Open Adana u tri kategorije i napravili rezultat karijere. U kategoriji „WDSF Open standard“ po prvi put u karijeri su se plasirali u finale i osvojili šesto mjesto. U kategoriji „Rising Star LA“ plasirali su se u polufinale, a u kategoriji „WDSF International Open LA“ plasirali su se u četvrtfinale.

U Plesnom klubu „Mambo Brčko“ već su počeli i sa pripremama za „Brčko Gala Night 2020 – 4th Edition“, koje će se održati u martu 2020. godine, kada će naš grad, baš poput Adane i Bilbaoa, postati centar svijeta za plesne parove iz više desetina svjetskih zemalja.