Uspješan vikend za Mambo Brčko – prva WDSF titula za Giacoma i Michelle

116

Sportsko plesni par Škole plesa „Mambo Brčko“ Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus osvojili su u Skoplju u Makedoniji prvo mjesto na turniru WDSF World Open Makedonija u konkurenciji više od 60 parova iz 26 država.

Ovo je Giacomu i Michelle prvi zajednički turnir iz kategorije Svjetske sportske plesne federacije. Naš pobjednički par nije krio oduševljenje i radost pokazanim na najvećem makedonskom plesnom turniru održanom u areni Boris Trajkovski u Skoplju.

Oni su na nedavno održanom Državnom prvenstvu u plesu na nivou BiH, čiji su ujedno bili i domaćini, osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sada imaju 15 dana da se pripreme za sljedeći WDSF turnir koji se održava u Kipru – WDSF World Open Cyprus 2019.  

Uspješan vikend i za mlađe kategorije Mamba

U isto vrijeme, na Tuzla Dance Festivalu 2019, održanom u dvorani Mejdan i u organizaciji Plesnog studija „Sandoval“ učestvovali su Mambo školarci, Mambo team i Mamboline koji su osvojili pregršt medalja i vratili se u Brčko sa šampionskim srcima.

U klubu kažu da je njihovo prvo takmičenje prije pet godina upravo bilo na tuzlanskom plesnom festivalu i od tada do danas plesači „Mamba“ stalno nižu uspjehe i sa svakog takmičenja se vraćaju sa medaljama.

WDSF Brčko Open 2019

Drugog vikenda u junu Brčko i Plesni klub „Mambo“ domaćini su WDSF turnira u našem gradu, a prijave za učešće parova iz brojih zemalja svijeta su počele.