Uspješni nastupi brčanskih atletičara AK CROSS

70

Atletski klub CROSS Brčko učestvovao je u jesenjem humanitarnom krosu u Prnjavoru koji je organizovao Atletski klub SAN iz Prnjavora. AK CROSS nastupio je sa svojih osam takmičara, koji su u Brčko donijeli sedam medalja – pet zlatnih i dvije bronzane.

„Prvo mjesto zauzeli su takmičari Saed Šahin na 50 metara i Amar Terzić na 200 m, zatim Ajla Šahin na 200 m, Teodora Bogićević na 1.000 m i Danis Avdić na 1.500 m. Takmičari koji su zauzeli treće mjesto na postolju su Jelena Đurić (600 m), Vladimir Maleš (1.500 m), dok je četvrto mjesto zauzela Marija Trkulja takmičeći se u disciplini 1.000 m“, rekao je jedan od trenera iz stručnog štaba Davor Todorović.

Nakon Prnjavora, uslijedilo je ekipno prvenstvo Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u Goraždu u oganizaciji AK GORAŽDE u kros takmičenju za dječake i djevojčice.

„Atletski klub CROSS Brčko učestvovao je na ovom takmičenju sa 13 takmičara – sedam djevojčica i četiri dječaka. U kategoriji djevojčica pod zastavom AK CROSS nastupile su Marija Trkulja, Sara Subotić, Dajana Mijatović, Milica Miljanić, Danijela Perić, Jelena Đurić i kao kapiten ženske ekipe Teodora Bogićević u trci od 1.000 m. U kategoriji dječaka za AK CROSS nastupili su Đorđe Simikić, Vladimir Maleš, Nikolaj Stanić i kapiten muške ekipe Danis Avdić u trci na 2.000 m. U kategoriji djevojčica 3. mjesto RS zauzela je ekipa u borbi sa 43 takmičarke. U kategoriji dječaka učestvovalo je 78 takmičara i AK CROSS je zauzeo 3. mjesto na nivou BiH i 3. mjesto na nivou RS“, kaže trener Todorovića.

Sljedeće takmičenje brčanske atletičare očekuje 19. oktobra u Banjaluci.