Usvojena lista studenata za stipendiranje

73

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je Odluku o usvajanju konačne rang liste studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za period od 1.1.2021. do 30.9.2021. godine. Ovom rang listom obuhvaćeno je 170 stipendija, od kojih je 13 stipendija za učenike generacije i učenike s prosjekom 5,00, jedna stipendija je za studenta sa poteškoćama u razvoju, tri stipendije za pripadnike nacionalnih manjina i 153 stipendije za redovne studente drugih i viših godina.

„Odjeljenje za obrazovanje će po konačnosti ove odluke predložiti izmjene postojeće odluke i proširiti broj stipendista za još 90 studenata koji ispunjavaju uslove po prethodnom javnom pozivu, a zbog bodovanja nisu na ovoj konačnoj rang-listi, tako da će do kraja ove kalendarske godine svi oni koji ispunjavaju formalne uslove, koje su dostavili uredne podatke i sve ono što se tražilo po javnom pozivu, biti obuhvaćeni dodjelom stipendija za ovu godinu, a samim tim i u programu za naredne godine dok su u programu redovnog studiranja i dokle ispunjavaju uslove koji su predviđeni tim javnim pozivom“, izjavio je danas na konferenciji za medije šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović.

Po uzoru na prethodne godine, u ovoj kalendarskoj godini odvojeno je 1.050.000,00 KM za stipendiranje svih studenata koji su po ranijim programima imali pravo na primanje stipendije, ali i onih koji su bili obuhvaćeni javnim pozivom, odnosno njih 170, a sredstvima iz rebalansa budžeta u iznosu od 180.000,00 KM biće obuhvaćeno još 90 studenata, koji će steći pravo na stipendiju.

„Svi studenti koji prvi put ostvaruju pravo na stipendiju dobiće 2.000,00 KM za ovu kalendarsku godinu, a onda idu sukcesivno na mjesečnom nivou po 200,00 KM, kako je i predviđeno programom“, rekao je Bulatović.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postSusrete pozorišta u Brčkom napustio i član žirija Almir Imširević
Sledeći postOd januara do oktobra 2021. godine prijavljeno 15 slučajeva nasilja u porodici