Uz skraćen program i umanjena sredstva, Dan Distrikta će ipak biti obilježen

51

„Uz otežane uslove i ograničenja koje je prouzrokovao virus korona Organizacioni odbor manifestacije Dana Distrikta odlučio je da ove godine ne organizuje svečanu akademiju koja je bila centralni događaj, kao ni koncert koji je ranijih godina bio održavan u Brčkom“, izjavio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić na konferenciji za medije, na kojoj je najavio manifestacije povodom 21. godišnjice Brčko distrikta BiH.

On je istakao da su sredstva reducirana, ali da je opredjeljenje da se održi nekoliko kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, s obzirom na značaj 8. marta kao dana osnivanja ove lokalne zajednice.

„Podržaćemo tradicionalne manifestacije poput „Dječija mašta može svašta“, a za najmlađe smo pripremili i videokonferenciju „Brčko posmatrano očima djeteta“. Svečano ćemo otvoriti dvoranu u Rašljanima, otvorićemo novu fontanu na gradskom trgu uz mini koncert u izvedbi Dženane Šehanović, te prisustvovati pokaznoj vježbi Civilne zaštite i prezentaciji novog sofisticiranog vatrogasnog vozila. Između ostalog, u martu mjesecu će biti organizovano i Državno prvenstvo u latinoameričkim i standardnim plesovima kao i promocija atletike, a sve uz poštovanje epidemioloških mjera,“ rekao je gradonačelnik Kadrić.

Program možete preuzeti na linku:Program obilježavanja 21. godišnjice Brčko distrikta BiH