Velika zainteresovanost Brčaka za Pab kviz

152

U Brčkom je sinoć i zvanično počela druga sezona Pab kviza. Sudeći po posjećenosti, zainteresovanost Brčaka za prvi kviz u Balkan pabu je bila velika, što pokazuje i činjenica da se tražio sto više, kažu u brčanskom Udruženju „Stand-Up BH“, koje je u saradnji sa ovim pabom organizator kviza znanja.

Sjajna pitanja i odgovori imali su i obrazovni karakter za učesnike, a veselu atmosferu obilježila je rečnica: „Na vrh mi jezika“.

„Moram priznati da mi je veliko zadovoljstvo vidjeti ovako veliki broj mladih, ali i mojih sugrađana starije životne dobi. Ovaj koncept kviza okuplja ljude svih uzrasta na jednom mjestu i širi poznanstva, povezujući ih, a uz to i motivišući da više uče, izgrađuju se kao ličnosti i proširuju svoje znanje“, rekao je nakon završetka prve večeri kviza predsjednik Udruženja „Stand-Up BH“ Aleksandar Pantelić.

Brčko je među rijetkima na ovom području u kojem se održavaju kvizovi, i kao takav pruža veliki iskorak na kulturno-zabavnoj sceni Bosne i Hercegovine.

„Druga sezona samo što je počela, a mi smo već oborili i rekord po posjećenosti i po broju prijavljenih ekipa. Čak 33 ekipe su učestvovale u prvom Pab kvizu”, istakao je sa zadovoljstvom Pantelić.

Na kraju uzbudljivog završnog seta pitanja, prvo mjesto pripalo je ekipi „Karl Marx“, a drugo ekipi „Prijatelji“ koja je imala samo bod zaostatka. Pobjednicima su obezbijeđene prigodne nagrade, a među njima i set knjiga Fredrika Bakmana „Čovek po imenu Uve“.

Na kraju Kviza se prikupljaju i ocjenjuju formulari sa odgovorima takmičara, a ekipa sa najvećim brojem tačnih odgovora se proglašava pobjednikom Kviza. Učešće u Kvizu je besplatno, a novo druženje zakazano je za 22. novembar.