Veterani RTS-a osvojili Bogojavljenski krst u Brčkom

143

Ekipa veterana Radio-televizije Srbije osvojila je prvo mjesto na Bogojavljenskom turniru u malom fudbalu „Brčko 2016“ koji je juče održan u Brčkom. U finalnoj utakmici veterani RTS savladali su ekipu veterana iz Loznice rezultatom 3:2. Zanimljivo da je većina utakmica (11 od 16) završena neriješenim rezultatom pa su konačne odluke padale nakon izvođenja penala.

ĆMnogo nam znači što nam se prvi put posrećilo da osvojimo Bogojavljenski krst i što ćemo i ubuduće na sličnim turnirima u Beogradu i u Brčkom razvijati prijateljstvo i zajedništvo“,- rekao je kapiten veterana RTS Miroslav Medić, inače član Organizacionog odbora memorijalnog turnira „Igrajmo za 16“ i predstavnik porodica poginulih radnika RST u NATO- bombardovanju 1999.godine, primajući Bogojavljenski krst iz ruku protonamjesnika Dragana Jezdića.

Udruženje sportskih veterana Sandići-Brčko 2009, organizator sedmog Bogojavljenskog turnira, koji je pratilo oko 200 gledalaca, ugostilo je osam ekipa: „Ada“ Beograd, Šid, „Mladost“ Loznica, „Radnički“ iz Jaše Tomića, SD Akademac VMA Beograd, RTS i RTRS. -Posebno smo ponosni što se učvršćuju prijateljstva među nama, a i proširuju, tako da smo zaista svi pobjednici”,- kaže Dragoslav Damjanović predsjednik Udruženja-organizatora.

U dosadašnjim takmičenjima trofej Bogojavljenskog turnira osvajali su : veterani Šida (2010 i 2013), Potočara (2011), Loznice (2012),“Ade“ Beograd (2014) i veterani domaćina prošle godine 2015.

(Radio Brčko)

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime