Vlada donijela odluku o vraćanju cijena na nivo od 5. marta

42

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine donijela je danas odluku o vraćanju cijena na nivo koji je važio 5. marta ove godine.

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević rekao je da se ova odluka odnosi na sve privredne subjekte koji se bave proizvodnjom i trgovinom i da su dužni poštovati ova uputstva.

„S obzirom da imamo informacije s terena i da postoji osjećaj kod građana da u ovoj kriznoj situaciji dolazi do povećanja cijena, a prije svega radi se o cijenama prehrambenih proizvoda, lijekova, proizvoda za higijenu i drugih proizvoda, mi smo donijeli odluku o vraćanju cijena na prethodni period, odnosno na cijene koje su važile 5. marta 2020. godine. Ova odluka se odnosi na sve privredne subjekte koji se bave proizvodnjom ili trgovinom i dužni su poštovati ova uputstva. Naravno, izuzetak tome će biti cijene onih proizvoda na koje trgovci ili proizvođači ne mogu uticati, a gdje je došlo do povećanja repromaterijala, odnosno do povećanja ulaznih cijena trgovaca”, rekao je šef Odjeljenja za privredni razvoj Pero Gudeljević.

http://www.vlada.bdcentral.net/data/dokumenti/Odluke-covid-19/2020-03-18-Odluka_o_vracanju_cijena_na_prethodni_nivo.pdf