Vlada odobrila 4. raspodjelu grantova, obustavila sve deložacije do proljeća

62

Na današnjoj sjednici Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2020. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama, udruženjima građana i nevladinim organizacijama, četvrti dio.

„Ukupna sredstva za ovaj dio programa iznose 239.600,00 KM. Grantovi su namijenjeni za finansiranje redovnog rada za ukupno 28 mjesnih zajednica, udruženja građana i omladinskih klubova mjesnih zajednica,“ saopšteno je iz Vlade.

Članovi Vlade usvojili su i Nacrt odluke o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu granta JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH u svrhu rješavanja vodosnabdijevanja u MZ Gornja Skakava u Brčko distriktu BiH kao i Nacrt zaključka o davanju saglasnosti na Nacrt organizacionog plana Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge.

Razmatrana je i Informacija u vezi sa prinudnim iseljenjem porodice iz stana u naselju Bukvik (Gajevi), te donesen zaključak o obustavljanju svih deložacija porodica koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, a koriste alternativni smještaj u vlasništvu Brčko distrikta BiH, dok traju nepovoljne klimatske prilike tokom zime i proljeća.