Vlada odobrila Nacrt zakona o javnoj imovini

25

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je danas Nacrt zakona o javnoj imovini.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić izjavio je da se na ovaj zakon dugo čekalo.

„Riječ je o izuzetno važnom zakonskom prijedlogu koji ćemo uputiti prema Skupštini Brčko distrikta BiH da bismo omogućili intenzivnije postupanje po pitanju poslovnih inicijativa, rješavanja mnogih drugih važnih pitanja u našoj lokalnoj zajednici. On će omogućiti da riješimo pitanje nedostajućih mjesta na mezarjima i grobljima za potrebe Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve na području Brčko distrikta BiH,” rekao je u izjavi medijima gradonačelnik Kadrić.

Osim toga, kako je rekao, novi zakon će omogućiti i da se izvrše diobeni bilansi sa JZU „Zdravstveni centar Brčko” i sa JP „Komunalno Brčko”, kao i da se po modelu specijalne pogodbe nastavi saradnja sa svim investitorima koji budu zainteresovani da ulažu u Distrikt.

„Ovaj zakonski prijedlog je jako dobar s aspekta daljih postupanja Vlade Brčko distrikta BiH u smislu privrednog razvoja i mogućnosti koje on nudi u smislu otvaranja novih radnih mjesta”, rekao je gradonačelnik.

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH su na današnjoj sjednici usvojili i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima Brčko distrikta BiH na prijedlog Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, te započeli raspravu o Nacrtu zakona o igrama na sreću Brčko distrikta BiH.