Vlada usvojila prijedlog rebalansa Budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu

53

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je danas prijedlog odluke o usvajanju amandmana na Budžet Brčko distrikta BiH za 2017. godinu. Naime, uplatom iznosa od 6.210.205,19 KM na račun Brčko distrikta BiH, a u okviru raspodjele klirinškog duga Rusije prema bivšoj Jugoslaviji, planirani prihod u Budžetu Distrikta uvećan je za navedeni iznos, te je tako sada ukupan budžet s rebalansom 241.969 932,68 KM.

Gradonačelnik Siniša Milić zadovoljan je zbog usvojenog rebalansa budžeta u kojem su, kako je rekao, možda po prvi put izdvojena značajna sredstva za realizaciju jednog kapitalnog projekta, a to je izgradnja multifunkcionalne sportske dvorane.

„Onako kako smo se dogovarali i na čemu sam insistirao, nakon što smo oprihodovali sredstva u iznosu od 6.200.000 KM, namijenili smo ih za izgradnju multifunkcionalne sportske dvorane s otvorenim i zatvorenim bazenima. To je nešto što nedostaje gradu i nadam se da će Skupština imati razumijevanja i da će rebalans kao takav biti podržan“, istakao je Milić.

Rebalansom budžeta izdvojena su i nedostajuća sredstva za isplatu podsticaja u poljoprivredi.

„Prema dogovorima koje smo danas imali do kraja godine ćemo imati još jedan rebalans budžeta u kojem će se naći tehnički amandmani odjeljenja Vlade koji se odnose na započete projekte. Radi se o prenosu sredstava za određene namjene, a ne o uvođenju novih prihoda. Dogovorili smo se o potrebi da Odjeljenje za komunalne poslove u budžetu za 2018. godinu planira određena sredstva za izgradnju trafostanica na prostoru Distrikta čiji je nedostatak prepreka novoj stambenoj gradnji na prostoru Distrikta. Dogovoreno je i da se u budžetu obavezno nađu i sredstva koja nisu utrošena po odjeljenjima, ali prema utvrđenim prioritetima, dakle sredstva koja predstavljaju višak prihoda nad rashodima i da se na određeni način zanove u budžetu za 2018. godinu“, rekao je gradonačelnik.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime