Vlada usvojila Program samozapošljavanja u poljoprivredi

59

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Program samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta BiH.

Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, rekao je da je do sada sličan program bio u oblasti privrede, te da je taj princip primjenjen i u oblasti samozapošljavanja u poljoprivredi, s obzirom da je ovo poljoprivredni kraj, te da postoji interesovanje za razvoj ove grane i bavljenje poljoprivredom.

„Do sada smo sličan program imali u oblasti privrede, a sada imamo cilj da zaposlimo ona lica koja se nalaze na evidenciji Brčanskog zavoda za zapošljavanje, a koja će da se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, prerađivačkom proizvodnjom u pogledu poljoprivrednih proizvoda i kupovinom investicija, odnosno izgradnjom objekata“, istakao je Gajić.

Za ovaj program u Budžetu Brčko Distrikta BiH za 2018. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 500.000 KM i ona će biti, posredstvom Zavoda za zapošljavanje, raspoređena aplikantima koji ispune uslove i kriterijume programa.

„Sva lica koja su evidentirana u Zavodu za zapošljavanje sa danom podnošenja zahtjeva za učestvovanje u ovom javnom pozivu moći će da se prijave i iskažu svoj poslovni plan u pogledu proizvodnje, da imaju registrovanu djelatnost ili da otpočinju sa registrovanjem djelatnosti u poljoprivrednoj proizvodnji“, rekao je Gajić.