Vladimir Grbić gost Odbojkaške akademije Dijana Vasić

192

Vladimir Grbić, proslavljeni srpski odbojkaš i član Kuće slavnih, boraviće u subotu 10. marta u Brčkom, na poziv Dijane Vasić, proslavljene brčanske odbojkašice i bivše reprezentativke BiH, a danas predsjednice Odbojkaške akademije koja nosi njeno ime.

Razlog je pokazni trening koji će Vanja Grbić održati polaznicima akademije – dječacima i djevojčica uzrasta do 12 godina.

Vladimir Vanja Grbić je profesionalno igrao odbojku od 1986. do 2009. godine, nakon čega se posvetio trenerskom i sportskom radu. U vrijeme aktivnog igranja, sa reprezentacijom Srbije učestvovao je na nekoliko prvenstava svijeta, Evrope i olimpijskih igara. Najveći uspjeh postigao je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, kada je nosio zastavu Jugoslavije na ceremoniji otvaranja, bio jedan od najboljih igrača selekcije Jugoslavije i osvojio sa reprezentacijom zlatnu medalju. Naredne godine sa reprezentacijom osvojio je titulu šampiona Evrope.

Bio je član zagrebačke Mladosti, Vojvodine, a igrao je i u Italiji, Grčkoj, Brazilu, Rusiji, Japanu i Turskoj.

Jugoslovenski olimpijski komitet proglasio je Vanju za najboljeg muškog sportistu 1996. i 2000. godine, a 1999. i 2000. godine dobio je i “Zlatnu značku sporta” za najboljeg sportistu u Jugoslaviji.

Nikolin otac Miloš i brat Nikola takođe su se proslavili igrajući odbojku. Grbići su porijeklom iz Trebinja.

Vanja je izuzetno cijenjen u svijetu odbojke i velika je čast raditi sa njim, tako da brčanskim mališanima želimo uspješan pokazni trening i da im ovaj susret bude jedna od najljepših uspomena i podstrek za buduće sportske rezultate.

 

 

 

 

 

 

 

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime