Za četiri godine više od 10 miliona isplaćeno iz Budžeta na ime izgubljenih sudskih sporova

76

Na jučerašnjem zasijedanju Skupštine razmatrano je više informacija među kojima je najviše pažnje posvećeno Informaciji o izgubljenim sudskim sporovima Brčko distrikta BiH od 2012. do 2016. godine.

Ilinka Gavrić, glavna pravobraniteljica Pravobranilaštva Brčko distrikta BiH, rekla je da je u ovom periodu po pravosnažnim sudskim presudama iz budžeta Brčko distrikta BiH isplaćeno 10,4 miliona KM, od čega se više od 70% odnosi na isplate na ime utvrđivanja naknada za eksproprisane nekretnine u predmetima eksproprijacije radi realizacije projekta zaobilaznice.

Značajna stavka su i isplate u sudskim sporovima vođenim po tužbama radi isplate na ime razlika plata, u iznosu od oko milion KM, kao i isplate na osnovu naknade šteta po raznim osnovama, informisala je Gavrićeva poslanike.

Zaključkom donesenim nakon razmatranja ove informacije, Skupština je zadužila Pravobranilaštvo Brčko distrikta BiH da u roku od 60 dana sačini i Skupštini dostavi cjelokupnu analizu izgubljenih sudskih sporova s podacima i sugestijama šta je konkretno potrebno izmijeniti u zakonskim propisima s ciljem zaštite interesa Brčko distrikta BiH i podizanja odgovornosti nadležnih institucija.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime