Za mjesec dana u Brčkom Državno prvenstvo BiH u LA i ST plesovima i Gala veče

146

Plesni klub „Mambo Brčko” u subotu 07. marta 2020. godine u dvorani Tehničke škole u Brčkom organizuje Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u latino američkim i standardnim plesovima i IV Međunarodni turnir „Brčko Gala Night 2020 “.

„Kvalifikacije počinju od 08:00 ujutru, a svečano otvaranje manifestacije i finalna nadmetanja su od 18:00 časova. Očekujemo dolazak oko 800 takmičara iz sedam država među kojima i najbolje plesne parove iz ovog dijela Evrope. Sigurni smo da će ovaj plesni događaj i ovaj put biti jedan od najmasovnijih sportskih događaja u Brčkom, te pozivamo sve ljubitelje ovog najljepšeg dvoranskog sporta da nam se priduže 07. marta od 18:00 časova u Tehničkoj školi na svečanom otvaranju i defileu učesnika. Ulaz je besplatan, što nije uobičajeno za plesne turnire. Prethodne tri godine u dvorani je bila sjajna atmosfera, veliki broj navijača, sva mjesta na tribinama su bila popunjena, a to učesnicima nevjerovatno mnogo znači i zato vole da dođu u Brčko, jer nigdje im publika ne daje takvu motivaciju i podiže adrenalin kao kod nas. Mi se uveliko pripremamo i očekujemo da i ove godine budemo dobri domaćini i priredimo vrhunski sportski događaj, a sve uz podršku naših sugrađana i grada“, kažu u Plesnom klubu “Mambo Brčko”.

Među sportsko – plesnim parovima iz BiH, koji će se boriti za prestižnu titulu državnog prvaka BiH, su i aktuelni državni prvaci u LA plesovima i članovi “Mamba” Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus, koji će braniti titulu, kao i naš drugi plesni par Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić, koji će se boriti za titulu državnog prvaka BiH u LA i ST plesovima, te solo djevojke i formacije, i naravno podmladak kluba – pioniri i juniori.

„Giacomo i Michelle plešu zajedno sada već više od godinu dana, uigran su par, u 2019. godini osvojili su sedam titula, dok je i 2020. odlično počela osvajanjem turnira “Golden Gala 2020 Ascoli Piceno” u Italiji. Drugi turnir im je već sutra 8. februara – WDSF International open Caserta, zatim 29. februara takmiče se u Kijevu u Ukrajini, i potom nastavljaju sa pripremama za Brčko. Živojin i Isidora prije takmičenja u Brčkom, kojem su i domaćini, imaju turnir 23. februara u Novom Sadu”, kažu u PK “Mambo Brčko”.

Na dan Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u latino američkim i standardnim plesovima i IV Međunarodnog turnira „Brčko Gala Night 2020 “, 7. marta, ulaz u dvoranu Tehničke škole u Brčkom je slobodan, te su svi ljubitelje plesa i sporta pozvani da budu dio ovogodišnje brčanske plesne čarolije.