Za tačno mjesec dana u Brčkom sportski plesni spektakl

77

WDSF World Open Brčko Championship 2019 –  2nd Edition, odnosno Drugo otvoreno prvenstvo u latino američkim i standardnim plesovima Brčko 2019. koje je upisano u kalendar Svjetske plesne sportske federacije, po drugi put u Brčkom organizuje Plesni klub „Mambo Brčko“.

Nakon prošlogodišnjeg zasigurno jednog od najvećih sportskih događaja u Brčkom i BiH i  velikog plesnog spektakla u kojem su učestvovali takmičari iz 31 zemlje svijeta, mlada ekipa Plesnog kluba „Mambo Brčko“ krupnim koracima sada ide prema dugom WDSF World Open Brčko Championship turniru u latino američkim i standardnim plesovima koji će se u našem gradu održati 20. jula 2019. godine u sportskoj dvorani Gimnazije „Vaso Pelagić“ u Brčkom.

Ovako je bilo prošle godine:

Organizatori očekuju dolazak učesnika iz više od 30 država svijeta i pripremaju zaista poseban sportski događaj i ugođaj za učesnike, po čemu naš grad već postaje prepoznatljiv na sportskoj mapi svijeta.

„Ono po čemu smo mi jedinstveni u svijetu je besplatan ulaz za publiku, što će ovaj događaj učiniti još glamuroznijim, jer će naši sugrađani imati priliku da besplatno sa tribina posmatraju sam krem ovog sporta. Dolazak su najavili i još se prijavljuju brojni učesnici, od kojih veliki broj vrhunskih sportsko plesnih parova koji su rangirani u top 20 na svjetskog rang listi. Takođe bismo istakli važan podatak za publiku, a to je da ne brinu zbog vrućine, jer će sportska dvorana Gimnazije za tu priliku biti klimatizovana i potpuno ćemo joj promijeniti izgled vrhunskom scenografijom“, kažu u Plesnom klubu „Mambo Brčko“, što ova najava i potvrđuje.

Domaći plesni parovi, predvođeni Giacomom Lazzariniem i Michelle Nazarenus, boriće se za što bolji plasman, a podrška publike će im dati još više elana i snage, te iz Mamba poručuju „vidimo se 2o. jula u Brčkom“!