Za vikend u Brčkom finalni turnir u košarci za prvaka BiH u konkurenciji kadetkinja

18

Ovog vikenda Košarkaški klub “Lavovi” i grad Brčko biće domaćini Finalnog turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadetkinja.

„Odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, domaćin završnog turnira, na kojem će se odlučivati šampion BiH za sezonu 2020-2021. godinu, u konkurenciji djevojčica rođenih 2005. godine i kasnije, je KK „Lavovi“ Brčko. Osim domaće selekcije, na završnom turniru Prvenstva Bosne i Hercegovine učestvuju i ŽKK „Zrinjski 2010“ iz Mostara i ŽKK „Livno“ iz Livna“, saopšteno je iz ovog kluba.

Prvog dana turnira, u subotu, 25. septembra, biće odigrane dvije utakmice. Od 15:00 časova igraju kadetkinje ŽKK „Zrinjski 2010“ – ŽKK „Livno“, a od 18:30 h KK „Lavovi“ i poražena ekipa iz prve utakmice. U nedjelju na rasporedu je jedna u utakmica od 11:00 časova, na kojoj će se nadmetati domaća ekipa „Lavova“ protiv pobjednika iz prvog meča.

„Sve utakmice igraju se u dvorani Tehničke škole u Brčkom i pozivamo sve ljubitelje košarke, i sporta uopšte, da dođu i podrže mlade košarkašice „Lavova“ u pokušaju da se domognu titule najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini u svom uzrastu“, poručuju „Lavovi“.

Ulaz na sve utakmice je slobodan.