Zabrana plovidbe Savom zbog visokog vodostaja

141

Vodostaj rijeke Save i dalje je u porastu. U Gradišci je premašena kota vanredne odbrane od poplava za 138 cm i vodostaj je jutros u 8 časova iznosio 868 cm. U Srpcu je kota vanredne odbrane od poplava premašena za 43 cm i vodostaj je u 8 časova iznosio 983 cm.

Situacija na području Brčkog nije kritična, ali su redovne mjere odbrane od poplava i stalan nadzor nasipa i obala Save i njenih pritoka na snazi od juče. Vodostaj Save u Brčkom raste oko 1 cm za 1 čas, te je već premašio 900 cm. Podzemne vode su izbile u naseljima Srpska Varoš i Burića Brdo, ali ne ugrožavaju domove.

Ipak, zbog visokog vodostaja, kapetanija brčanskog pristaništa zabranila je plovidbu za sve učesnike, osim za plovila angažovana na spasavanju.

Ukoliko bude potrebe za hitnim intervencijama, građani se mogu obratiti komunikacionom centru na broj 121, no svi se nadaju da se ove godine ipak neće ponoviti poplave iz 2014. godine, koje su nanijele ogromnu štetu stanovništvu priobalnog područja, poljoprivrednicima, privredi, stanovnicima naselja u nižim kotama i drugim kritičnim lokacijama na teritoriji Distrikta.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime