Završena online izložba pasa

49

Tokom mjeseca maja, Javno preduzeće “Komunalno Brčko” – Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja, realizovalo je prvu online izložbu pasa putem facebook stranice preduzeća jpkomunalnobrcko.

“Razlog online izložbe je zabrana okupljanja, koja je bila na snazi u maju zbog pandemije bolesti COVID-19 koja je i ove, kao i prošle godine, spriječila organizaciju izložbe pasa u brčanskom Gradskom parku. Izložba je naišla na odličan prijem kod sugrađana, kako odgovornih vlasnika pasa, koji su slali fotografije svojih ljubimaca za učešće na izložbi, tako i ljubitelja pasa, koji su davali glasove (lajkove) učesnicima izložbe u jednoj od tri kategorije – veliki, mali i srednji psi. Ujedno, bila je ovo prilika da predstavimo i nekoliko pasa iz azila kojim upravlja JP “Komunalno Brčko”, a koji se mogu udomiti,” kažu u ovom javnom preduzeću.

U kategoriji velikih pasa učestvovalo je šest pasa, pet vlasničkih i jedan iz azila. Najviše glasova osvojio je Baxter, drugo mjesto zauzeo je Bas, a treće Beta. (Ovim redoslijedom prikazani su i na fotografijama)

U kategoriji srednjih pasa učestvovala su četiri vlasnička psa i tri azilska. Najviše glasova osvojio je Spajki, zatim Šugi i Tedi.

U kategoriji malih pasa učestvovalo je sedam vlasničkih i jedan azilski pas. Ubjedljivo najviše glasova osvojio je Snoopy, u stopu ga slijedi Togo, a na trećem mjestu je Chilli.

“Pozivamo vlasnike nagrađenih pasa da od sutra (srijeda, 2.6.2021.) pa do kraja sedmice u periodu od 14:00 – 15:30 h dođu u prostorije JP “Komunalno Brčko” u Jevrejskoj ulici (objekat “Kupatilo”) i preuzmu prigodne nagrade za svoje ljubimce,” naglašavaju iz JP “Komunalno Brčko”.

Ujedno se zahvaljuju Agrinaturi d.o.o. iz Sarajeva (agrinatura.ba), jedinoj BH firmi koja se bavi proizvodnjom hrane za pse, mace i ribe, za donaciju poklona za učesnike.