Završene prijave za međunarodni plesni turnir i državno prvenstvo u Brčkom

112

Plesni klub „Mambo Brčko” u subotu 07. marta 2020. godine u dvorani Tehničke škole u Brčkom organizuje Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u latino američkim i standardnim plesovima i IV Međunarodni turnir „Brčko Gala Night 2020 “.

„Prijave su završene, ove godine na našem turniru i državnom prvenstvu učestvuje 21 klub iz šest država. Kvalifikacije počinju od 08:00 ujutru, a svečano otvaranje manifestacije i finalna nadmetanja su od 18:00 časova. Sigurni smo da će ovaj plesni događaj i ovaj put biti jedan od najmasovnijih sportskih događaja u Brčkom, te pozivamo sve ljubitelje najljepšeg dvoranskog sporta da nam se priduže 07. marta od 18:00 časova u Tehničkoj školi na svečanom otvaranju i defileu učesnika, a ko želi može naravno cijelog dana da prati plesna nadmetanja. Ulaz je slobodan“, kažu u Plesnom klubu “Mambo Brčko”.

Među sportsko – plesnim parovima iz BiH, koji će se boriti za prestižnu titulu državnog prvaka BiH, su i aktuelni državni prvaci u LA plesovima i članovi “Mamba” Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus, koji će braniti titulu, kao i drugi plesni par „Mamba“ Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić, koji će se boriti za titulu državnog prvaka BiH u LA i ST plesovima, zatim solo djevojke i formacije, i naravno podmladak kluba – pioniri i juniori, te iz brčanskog plesnog kluba pozivaju sugrađane da dođu i podrže naše takmičare.

Ovaj plesni događaj dio je programa obilježavanja 20. godišnjice od nastanka Brčko distrikta BiH.