Zoran Kesić 13. maja u brčanskom Domu kulture

84

Jedan od najpopularnijih kritičara balkanske svakodnevice i voditelj emisije „24 minuta“ Zoran Kesić u ponedjeljak 13. maja 2019. godine stiže u Brčko, najavljuju iz Udruženja Stand-Up BH, koje je organizator predstave „Kesić, priče i pesme“.

Zorana Kesića publika najbolje poznaje kroz satiričnu emisiju „24 minuta“ u kojoj on na jedinstven način analizira aktuelna politička, kulturna i društvena dešavanja u Srbiji, ali i u Bosni i Hercegovini i regionu.

Bez dlake na jeziku i sa prepoznatljivim oštrim humorom, on je jedna od rijetkih javnih ličnosti koja bez straha kritikuje i vlast i opoziciju, uvijek na granici politički korektnog.

“Kesić, priče i pesme” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stand up komedije, pozorišta, improvizacije i kabarea, uz izvođenje pjesama i interakciju s publikom.

„U predstavi, koja će u Brčkom biti izvedena prvi put, i to u UG „Stand up BH“, Kesić će na dobro poznat, zabavan, satiričan i oštar način obraditi teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško-ženskih odnosa, umjetnosti, medija i društvenih mreža. Dobro je poznato da je najbolji humor onaj koji se šali na račun nas samih, onaj koji otkriva istine koje se i sami ustručavamo da sebi priznamo, a upravo to nas očekuje u priredbi „Kesić, priče i pesme,“ kaže Aleksandar Pantelić, predsjednik Udruženja.

Karte su u pretprodaji po cijeni od 15 KM u Balkan pabu u Brčkom.