Zoran Kesić – dva sata smijeha uz priče i pjesme

144
Foto: Zerina Kurtović

Sinoć je u rasprodanom Domu kulture u Brčkom nastupio Zoran Kesić, najpopularniji kritičar Balkana i voditelj emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem”.

Kesić se brčanskoj publici, pred kojom je nastupio prvi put, predstavio sa, kako je on naziva, priredbom “Kesić, priče i pesme”.

“Još jedan u nizu projekata koji se pokazao uspješnim, u kojem smo okupili veliki broj ljudi koji prate naš rad i podržavaju nas u onome što radimo. Bez njih to i ne bismo uspjeli”, rekao je Aleksandar Pantelić predsjednik Udruženja “Stand-Up BH” iz Brčkog, koje je zaslužno za organizaciju sinoćnjeg događaja.

“Kesić, priče i pesme” je humoristična priredba koja kombinuje elemente stand-up komedije, pozorišta, improvizacije i kabarea, uz izvođenje pjesama i interakciju s publikom. Kesić u svojoj priredbi na dobro poznat, zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško-ženskih odnosa, umjetnosti, medija i društvenih mreža.

Foto: Zerina Kurtović
Foto: Zerina Kurtović

Nakon još jednog uspješno organizovanog projekta kojim je, sudeći po reakcijama, Stand-Up BH Brčacima ponovo uljepšao veče, uz mnogo zabave i smijeha, članovi Udruženja najavili su nova dešavanja na ne baš bogatoj kulturno-zabavnoj sceni Brčkog.

“Uskoro planiramo niz predstava u sklopu projekta “Pozorište koje vam nedostaje”, otkrio je Pantelić.