Zvanično otvoren “BRČKO LADIES OPEN 2015”

167

Svečano otvaranje turnira ove je godine izostalo zbog smrti počasnog predsjednika kluba Milorada Brace Stanisavljevića. Ipak, na prikladan način otvoren je glavni dio turnira, uz rezime kvalifikacija ali i značaja ovog turnira za sam grad.

“Jedan ovakav turnir za Brčko znači mnogo. Ako se vratimo 12 godina unazad, kada je organizovan prvi muški turnir, imamo podatak da smo imali preko 1500 učesnika iz 45 zemalja svijeta. Oni u našem gradu borave sedam dana, obilaze naš grad, promovišu ga dalje i rado se vraćaju”, kazao je Dalibor Šarenac, predsjednik TK Prohema Brčko.

Turnir je i ove godine podržan od strane Vlade Brčko distrikta, te se ispred nje na otvorenju pojavio jedan od gradonačelnikovih savjetnika.

“Vlada podržava ovakve turnire. Ovo je već postalo tradicija i smatramo da je ovo jedan od najboljih načina za promociju Brčko distrikta”, kazao je Vlado Stokić, savjetnik gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

U glavni dio turnira plasiralo se osam takmičarki. Finale dubla igra se najvjerovatnije u petak, dok je finale singla predviđeno za nedjelju.

(BDCTV)

Prethodni postDogodilo se na današnji dan – 16. septembar
Sledeći postDogodilo se na današnji dan – 17. septembar

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime